Home > Klassen > A7 >

A7

Jonas

Nieuws uit de klas


week tegen pesten + strip maken (taalthema strips en chips)

De laatste week voor de krokusvakantie stond in teken van anti-pesten. De leerlingen van A7 maakten tekeningen, een collage en zelf een eigen rapliedje.

Die laatste week mochten de jongens van A7 een eigen strip ontwikkelen met een eigen superheld. Leuke afsluit van het taalthema strips en chips.

Generic placeholder image

tentoonstelling smart globe

Op donderdagnamiddag 6 februari werden we in de bib van menen verwacht voor een tentoonstelling rond smart globe. We werden ingedompeld in de wereld van natuur, kunst, uitvindingen en problematiek in de wereld. Zoals je op de foto's kan zien was het een heel leerrijke ervaring voor de lln van A7.

Generic placeholder image

American games + sint

Op 5 december kwam niet enkel de sint naar onze school, maar mochten enkele klassen ook gaan sporten in de voormiddag. We vertrokken met de bus richting Kortrijk om daar allerlei sporten te beoefenen. In de namiddag kwam de sint op bezoek. We werden verrast met een filmticket en een gepersonaliseerde drankfles!

Generic placeholder image

voorleesweek

Van 18 tot 24 november is er voorleesweek. De kinderen van A7 gingen alleen of per twee naar een klas om verhaaltjes voor te lezen. Alles werd vooraf voorbereid: een boek kiezen, afspreken wie er wanneer leest, welke vragen worden gesteld, ...
Elke dag gingen de lln van A7 het laatste kwartier van de dag voorlezen. Tot slot kregen de kinderen van de jongste klassen een zelfgemaakte bladwijzer gemaakt door ons.

Generic placeholder image

Tentoonstelling Vincent van Gogh

Tijdens de lessen taal leren we over Vincent van Gogh. Niet enkel over zijn schilderskunsten, maar ook over de persoon zelf. Al onze informatie hebben we verzameld en hebben we voorgesteld aan de hand van een tentoonstelling. De kinderen waren gids en begeleidden andere klassen. Naast al het opzoekingswerk hebben ze tijdens de muzische lessen zelf kunstwerken gemaakt van van Gogh. Geniet mee van de talrijke foto's.

Generic placeholder image

Xperilab

Experimenteren als echte laboranten, dat werd gedaan op donderdag 14 september. Samen met A5 en A8 gingen we op onderzoek. Een bus waarin volop geƫxperimenteerd kon worden met stethoscopen, elektriciteit, ... Een zeer leerrijke en aangename activiteit voor de leerlingen.

Generic placeholder image