Home > Klassen > B1 >

B1

Nele

Nieuws uit de klas


2020-3-9 Vriendschapsbandjes maken Op de foto's zien we Arthe en Renesmee aan het werk.

Op de vastennamiddag mochten de kinderen een vriendschapsbandje maken. Wie dit thuis ook graag eens wilt doen kan het filmpje op de volgende link bekijken.
Op het filmpje wordt alles heel eenvoudig uitgelegd:
https://youtu.be/nCW9DrSy-ac

Generic placeholder image

2020-2-18 Stippen tegen pesten

Wij zijn tegen PESTEN!!!!

Generic placeholder image

2020-2-13 Hartenwafeltjes bakken

In de WO-les leerden we over 'Kikker is verliefd' nav valentijn. Als slot bakten we samen hartenwafeltjes. Mmmm, wat was dat weer smullen. En ook de directeur kreeg een mooi bordje omdat hij juist jarig was. Alessandro en Ryan mochten hem daarmee verrassen.

Generic placeholder image

2020-2-6 Naar de bakker

Om ons thema van de bakker af te sluiten brachten we een bezoekje aan de bakkerij van bakker Krist. Het was een echte DOE-namiddag. De kinderen mochten veel doen en waren heel betrokken. Het eindresultaat mocht gezien worden. Iedereen was dan ook superblij om zijn broodschildpad en de verse chocoladekoeken mee te nemen naar huis. Hopelijk mochten jullie er ook eens van proeven.

Generic placeholder image

Dansje tsjoe-tsjoe-wa

Als bewegingstussendoortje mochten de kinderen de tsjoe-tsjoe-wa dans uitvoeren. Een leuk en grappig dansje die onze gedachten eens doen verzetten. Want na bepaalde lessen kan dat wel eens nodig zijn.

Generic placeholder image

Oudernamiddag

Vandaag kwamen enkele ouders op bezoek in de klas en speelden we samen spelletjes. De namiddag ging supersnel voorbij.

Generic placeholder image

2020/01/7 Verjaardag Alexis

Alexis is 7 jaar geworden en dat werd in de klas gevierd. We deden eerst samen de boodschappen en maakten daarna een lekkere vanillepudding met koekjes. Mmmm, wat was het lekker.

Generic placeholder image

2019-12-5 Sint op school

Vandaag kregen we hoog bezoek. Sinterklaas en zijn 2 zwarte pieten hebben de weg naar onze school gevonden. De zwarte pieten hadden last van luisjes en de kinderen moesten hen doorheen de namiddag helpen om de materialen te vinden om die luisjes te behandelen. Gelukkig konden we alle opdrachtjes vervullen en konden we de zwarte pieten van hun luisjes verlossen. Als dank daarvoor kregen de kinderen allemaal een mooi geschenk een pop of politiewagen, een herbruikbare drinkfles met naam erop en een zakje vol lekkers. Iedereen was blij.

Generic placeholder image

2019-12-3 Sintdag met A1 en B1 samen

We beleefden een ganse dag vol activiteiten rond het thema sinterklaas. We hebben zelf sinterklaaskoeken gebakken, een grote tekening ingekleurd, verschillende memory's gespeeld, zwarte piet maken door met losse deeltjes 1 geheel te vormen, filmpje bekijken, ...
Op het einde van de namiddag mochten we onze zelfgebakken koeken proeven en mochten we kiezen tussen warme of koude chocolademelk. Het was een leuk en lekker momentje om de dag af te sluiten. Op naar donderdag voor het echte sintfeest.

Generic placeholder image

2019-11-25 Bezoek aan het huis van de sint

We reisden met de trein naar St-Niklaas om er het huis van de sint te gaan bezoeken. Het was een lange reis maar zeker de moeite waard. Zwarte piet toonde ons alle kamers in het huis. We houden er een mooie herinnering aan over.

Generic placeholder image

2019-11-7 We hebben 2 nieuwe vriendjes in onze klas 'Hup' en 'Aap'.

We zijn gestart met het aanbrengen van de letters en woordjes. Hupje leerde ons al een eerste woordje 'ik'. En hij leerde ook welke lettertjes/klankjes we nodig hebben om het woordje 'ik' te vormen. De 'i' en de 'k'. In de klas maken we nu allemaal oefeningen waarbij we goed moeten kijken en luisteren. Waar zie ik de 'i' of de 'k' of het woordje 'ik'? In welke woordjes hoor ik een 'i' of een 'k'? Vanaf nu mogen we werken in het 'echte' HUP-boek!!!!

Generic placeholder image

2019/10/22 Bezoek aan het kerkhof

In de godsdienstles leren we over Allerheiligen/Allerzielen. Naar aanleiding daarvan brachten we een bezoek aan het kerkhof in Menen. We konden waarnemen op welke verschillende manieren iemand begraven kan worden. Sommige kinderen gaven aan nog nooit op een kerkhof geweest te zijn. De uitleg van de les was nu wat beter te begrijpen.

Generic placeholder image

2019-10-21 Activiteit 'Op een grote paddenstoel'

Samen met een gids gingen we in het Molenbos op zoek naar allerhande soorten paddenstoelen. We hebben er veel kunnen zien. Het was een leuke en leerrijke dag.

Generic placeholder image

2019-10-11 Joepie!! We mochten ons eigen Kosje maken.

Vandaag hebben we ons werkje van Kosje mogen afwerken. Met een bolletje klei maakten we de heuvel waar Kosje woont. Kosje zit midden op de heuvel. We versierden ons werkje door strijkparels in de klei te duwen. Wat waren we trots op het resultaat. Kosje is een konijntje die ons verschillende dingen wilt bijbrengen over hoe we op een goede manier met elkaar kunnen omgaan of leren hoe we met onze gevoelens moeten omgaan, ...

Generic placeholder image

2019-09-26 Spelen in de hoekjes

Dit is het resultaat van Mylan. Hij maakte een windmolenpark. Super gedaan. Wat was hij trots.

Generic placeholder image