Home > Klassen > B1 >

B1

Nele

Nieuws uit de klas


Brief posten voor de Sint

Vorige week hebben we een mooie tekening gemaakt voor Sinterklaas en juf schreef een brief. Vandaag hebben we die zelf gaan posten in de brievenbus speciaal voor de Sint. Spannend!

Generic placeholder image

Sinterklaaskoeken bakken

Vandaag hebben we zelf sinterklaaskoeken gebakken. Dat was een groot werk. Eerst de nodige ingrediënten bespreken, dan wegen, inhoud meten, Kg en L aanbrengen, weegschaal en maatbeker leren kennen, ...
Als afsluit van de dag hebben we de sinterklaaskoeken mogen proeven. En dit met een lekkere tas chocolademelk erbij. Mmmmmm, wat waren ze lekker! Hopelijk kunnen jullie thuis ook meegenieten van de lekkere koeken. Laat ze smaken.

Generic placeholder image

Naar het kerkhof

We brachten een bezoek aan het kerkhof omdat we in de godsdienstles geleerd hebben over 'Allerheiligen'.

Generic placeholder image

Tentoonstelling Brandweer

Vandaag is er een tentoonstelling doorheen de ganse school rond 'De Beroepen'. Wij leerden over de brandweer. Het was zeker een thema die de kinderen aansprak.

Generic placeholder image

Hup kwam in de klas

Vandaag kwam Hup in de klas. Hij leerde ons het eerste woordje 'ik'. Het woordje 'ik' maak ik met 2 lettertjes, de 'i' en de 'k'. Het was een leerrijke les met Hup.

Generic placeholder image

Verjaardag Jean-Daniel

Vandaag vierden we de verjaardag van Jean-Daniel. Hij is 7 jaar geworden. Gelukkige verjaardag!!

Generic placeholder image

Werken in de hoekjes

Soms mogen we spelen in de hoekjes maar soms moeten we ook werken in de hoekjes. Vandaag was iedereen op een andere manier bezig om iets na te maken zoals het voorbeeld. Dat is niet altijd zo gemakkelijk. Maar we blijven oefenen!

Generic placeholder image

Sportdag Avanco

De sportdag is intussen al voorbij maar we houden er mooie herinneringen aan over. Sommige kinderen hebben hun grenzen verlegd en dat is super.

Generic placeholder image

Spelen met letters en woordjes

In de taalles zijn we veel bezig met letters en woordjes. Vooral het herkennen van dezelfde letters is héél belangrijk. Als we een woordje maken bij een prentje moeten we dit ook juist benoemen. Zo leren we veel nieuwe woordjes. We schuiven dan door zodat iedere alle oefeningen eens zou kunnen maken.

Generic placeholder image